lauantai 5. kesäkuuta 2010

Yksittäisiä ajatuksia laihdutuksesta

-Dieetin pitäminen on samalla päätös. Ja sen loppuun asti vieminen antaa mulle sellaisen olon, että ”Jee mä onnistuin”. Se tuottaa mulle suurta onnistumisen iloa.

- Jos ei ole valmis tekemään mitään laihduttamisen eteen, tekemään mitään uhrauksia, on turha alkaa laihduttamaan koska siinä kuitenkin lopulta epäonnistuu. Uhrauksia joutuu tekemään myöskin myöhemmin kun laihduttaminen on ohi, jotta pysyisi ihanne painossa ja jotta ihanne painon voi säilyttää. Siksi on hyvä tehdä uhrauksia jo laihduttamisen alussa.

- Laihduttaminen on oikeastaan uusien elämän tapojen opettelemista, sillä vanhaan syömismalliin ei voi enää laihduttamisen jälkeen (kun on saavuttanut ihanne painonsa) palata.

- Julkkiksetkin kuten esim. Madonna ja Victoria Beckham noudattavat tarkkoja ruokavalioita, vaikka ovatkin ihanne painossaan eikä heidän tarvitse laihduttaa enää ollenkaan. Tarkalla ruokavaliolla he takaavatkin sen, että ovat ihanne mitoissaan koko ajan ettei tarvitse ruveta laihduttamaan, mikä on kuitenkin aika raskasta hommaa.

- Mulla on läjäpäin/kasapäin paljon ihania, kauniita vaatteita jotka mahtuu paremmin päälle ja näyttää ihanilta ja hyviltä päällä kun paino on tippunut tavoite lukemiin.

- vaatehulluna minulla on kasapäin/läjäpäin vaatteita joihin olisi kiva mahtua. Myös se, että t-paita ei nouse vatsamakkaroiden takia ylemmäs olisi tosi ihanaa. Miten inspiroivaa tätä onkaan ajatella silloin kun esim. on nälkä tai tekisi mieli sortua johonkin ihanaan turhaan herkkuun, tai kun mietin miksi ihmeessä teen tätä.

- Laihduttamisen aloittaminen pitää päättää. Pitää ajatella, että ”NYT MÄ SEN ALOITAN”. Oli sitten kesä, syksy, talvi tai kevät aina löytyy tekosyitä lykätä laihduttamista johonkin toiseen hetkeen – toiseen kertaan ellei sitä todella halua ja ellei siihen todella halua sitoutua. Kesällä voi ajatella, että en voi nyt aloittaa laihduttamista, koska on terassi- ja grillikausi. Syksyllä syyt ovat toiset. Voi esim. ajatella, että en voi aloittaa laihduttamista nyt koska tarvitsen suklaata ja karkkia pimeän ajan helpottamiseksi. Aina löytyy tekosyitä jollei todella halua aloittaa laihduttamista ja jollei todellakin myöskin halua sitoutua siihen projektiin.

- Laihduttaminen on vaativaa työtä johon tarvitaan itsekuria ja kykyä sitoutua.

- Laihduttaminen ei tapahdu hetkessä (vaikka kuinka sitä haluaisi) vaan se vaatii pitkä jännitteistä työtä johon ollaan sitouduttu.

- Kun laihduttaa (mikä on rankkaa työtä) kannattaa inspiroida itseään kaikin mahdollisin keinoin

- Laihuus kuvastaa sitä maailmaa jossa haluamme elää – tai ainakin minä haluan.

- Kun olen onnistunut toteuttamaan tietyn dieetin ja etenkin pysymään siinä tunnen suurta onnistumisen iloa, ja pudotettujen kilojen myötä myös itsetuntoni kohoaa. (Sillä täytyy tunnustaa, että ylipainon takia ruumiillinen itsetuntoni ei ole tällä hetkellä mitenkään kovin korkealla.)

- Jos sinulla on esim. isommat rinnat (naiset) ylipainon vuoksi, muista että nekin pienenevät dieetin myötä, koska rinnatkin ovat osaksi myös rasvakudosta ja kun muu rasvakudos lähtee myös rinnat pienenevät tämän johdosta automaattisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti