perjantai 4. kesäkuuta 2010

30 ohjetta laihdutukseen

OHJEITA LAIHDUTUKSEEN (mulla nää ainakin toimii)

  1. Syö vain silloin kun on NÄLKÄ
  2. Syö vain sen verran, että nälän tunne katoaa
  3. Muista JUODA paljon VETTÄ niin nälän tunne helpottaa nopeammin
  4. Keksi KORVAAVIA TOIMINTOJA niin et ajattele koko ajan vain ruokaa!!!!!
  5. Älä syö enää kello 18:00 jälkeen. Juo vain vettä.
  6. Pienennä annoskokoja. Elimistö tottuu kyllä siihen aika nopeasti.
  7. Muista PÄIVITTÄINEN LIIKUNTA
  8. Pidä tehodiettejä alkuna terveellisemmälle syömiselle ja elimistön totuttamiselle pienempiin annos kokoihin. Tehodiettien ja siihen liittyvän itsekurin ansiosta myös makeanhimo yleensä vähenee.
  9. Kun olet syönyt pienen aterian – pidä tauko. Elimistö rekisteröi syömisesi ja tekee kylläisen olon. Näin ollen et enää tarvitse ruoka annosta isompaa annosta/enempää ruokaa.
  10. Noudata dieettiä kirjaimellisesti. MUISTA ITSEKURI. Näin saat dieeteistä parhaan mahdollisen hyödyn.
  11. Muista syödä aamupala.
  12. Syö purkkaa. Se pitää nälän tunteen loitolla.
  13. Juo teetä mikäli dieetissä teen juonti sallitaan. Tee auttaa pitämään nälän tunteen loitolla.
  14. Hanki joku ihanne jota haluat tavoitella, joka toimii esikuvanasi laihduttamisen tiellä ja laita se jääkaapin oveen. Näin ollen joka kerta kun menet jääkaapille se muistuttaa sinua siitä mitä haluat olla ja mihin haluat pyrkiä!
  15. Muista. Myös vesi tuo lisää grammoja painoosi. Jos vain mahdollista käy siis vaa’alla aamulla kun et ole vielä juonut tai syönyt mitään.
  16. Muista juoda vettä paljon. 2-3 litraa ainakin päivittäin.
  17. Pidä mielesi selkeänä ja päämääräsi selkeänä, sekä se mitä haluat olla mielessäsi ja suuntaa sitä kohti. Se auttaa motivoitumaan. Se auttaa motivaatiossa, joka joskus saattaa (esim. ”houkutuksen” tai ”heikotuksen” keskellä) olla hukassa. Ja MOTIVAATIO ON kuitenkin kaiken LÄHTÖKOHTA.
  18. ITSEKURI. Itsekuri auttaa pysymään vahvana ”heikkoina hetkinä”. Mitä parempi itsekuri, sitä todennäköisemmin ja varmemmin dieetti onnistuu ja sortumisia tapahtuu vähemmän.
  19. MINÄ PÄÄTÄN mitä syön ja mitä suuhuni pistän: missä, milloin ja mitä.
  20. Kun olet päättänyt mitä haluat suuntaa sitä kohden mieli kirkkaana kaikin mahdollisin keinoin ja tavoin. Sillä mikään ei ole yhtä kaunista kuin laihuus ja sitä kohdenhan dieetti vie.
  21. Kun olet saavuttanut ihanne painosi (mikä ikinä se sitten onkaan) luo itsellesi säännöt tavoite painon yllä pitämiseksi. (Ellet ole sitä jo laihdutuksen aikana tehnyt. Omiani luon koko ajan.)
  22. Nuku hyvin. Elimistö kaipaa lepoa ja ”toipumista” ”intohimoisen” laihduttamisen ohella. Se auttaa sinua jaksamaan pienemmällä energialla kuin mihin olet aiemmin tottunut.
  23. Mikään ei tuota laihduttajalle yhtä suurta onnistumisen tunnetta ja onnistumisen iloa kuin nähdä vaa’alla kilojen karisevan. Olipa se sitten vaikka vain 100 grammaa päivässä. Miten ihanaa ja inspiroivaa!!!!!
  24. Laihduttaminen on rankkaa ja vaativaa työtä jonka palkkio on vaa’an lukemissa.
  25. Laihduttaminen (vaikka rankkaa työtä onkin) palkitsee siihen ryhtyneen.
  26. Onnistut laihduttamisessa kun vain tiedät, että laihuus on sitä mitä oikeasti ja todellisesti todellakin haluat. Sieltä tulee itsekuri ja intohimo (joita molempia laihduttamisessa vaaditaan) laihduttaa vaikka se välillä olisi rankkaa ja raskastakin.
  27. Tee toiminta suunnitelma/strategia siitä miten aiot laihduttaa ja laihtua, missä ajassa haluat tuloksia, millaisia tuloksia, käytötkö (alussa) apukeinona dieettejä vai laihdutatko vain elämän tapoja muuttamalla ja terveellisellä ruokavaliolla (mikä on vaikeaa ja aikaa vievää hommaa).
  28. Muista: Et lihonut yhdessä yössä joten et laihdukkaan yhdessä yössä.
  29. AAMUPALA. Muista syödä aamupala vaikka se olisikin ihan vain jotain pientä. Elimistö reagoi kuitenkin tähän, siirtyy lepotilasta aktiivisemmaksi ja alkaa polttamaan ja kuluttamaan kaloreita ja energiaa.
  30. LIIKUNTA. Muista liikkua säännöllisesti (itse liikun 2 koiran omistajana 1 kerran päivässä), koska liikunnan (oli se sitten lenkki, juoksu, kuntosali jne.) jälkeen ei ole nälkä. Eli liikuntakin torjuu omalta osaltaan nälän tunnetta.


Tässä nämä ohjeet laihdutukseen ja siihen liittyvään mielitekojen ja näläntunteen hallintaan. Nämä ovat minulla auttaneet. Ja lisää vinkkejä varmasti tulen vielä matkan varrella keräämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti